June 7, 2017 by

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΥΛΗ ΤΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ Β΄ ΚΑΙ Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ

15 comments

Categories: Βιολογία Λυκείου

Αγαπητοί επισκέπτες,

κατά τη σχολική χρονιά 2017-2018 η ύλη της Βιολογίας Γ΄ Λυκείου αλλάζει. Νέα ενδιαφέροντα κεφάλαια εισέρχονται στο αναλυτικό πρόγραμμα. Η επιθυμία των συναδέλφων βιολόγων και της επιθεώρησης να εισαχθεί το κορυφαίο σύγγραμμα του Campbell, μεταφρασμένο από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, δεν εισακούστηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για οικονομικούς λόγους.  Ως αποτέλεσμα, θα χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα από διάφορα άλλα βιβλία που διδάσκονται ή διδάχθηκαν παλαιότερα σε Ελλάδα και Κύπρο, τόσο στη Β΄ όσο και στη Γ΄ Λυκείου.

Στη cyprusbiology έγινε μια προσπάθεια να βρεθούν τα βιβλία  του κάθε βιβλίου που θα χρησιμοποιηθεί σε κάθε κεφάλαιο και να τοποθετηθούν σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα. Η οργάνωση των σελίδων βασίστηκε σε σημειώσεις της συναδέλφου Μαργαρίτας Χατζηκυριάκου την οποία ευχαριστούμε θερμά. Η ιστοσελίδα του συνάδελφου Μιχαήλ Χατζηνικόλα ήταν επίσης πολύ βοηθητική όσον αφορά τα βιβλία που διδάσκονται στην Ελλάδα. Τον ευχαριστούμε θερμά επίσης! Επισκεφτείτε τον στο http://users.sch.gr/mchatzinik/index.html.

Ακολουθήστε το μενού στο πάνω μέρος της ιστοσελίδας για να πλοηγηθείτε στο ανάλογο κεφάλαιο της Β΄ ή της Γ΄ Λυκείου όπως φαίνεται στις πιο κάτω εικόνες. Περνώντας το mouse πάνω από τη λέξη “ΛΥΚΕΙΟ” θα ανοίξει μενού. Μην πατήσετε το “ΛΥΚΕΙΟ”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πατήστε το βιβλίο για να ανοίξει σε ηλεκτρονική μορφή. Οι σελίδες που αναγράφονται δίπλα περιλαμβάνονται στη διδακτέα ύλη. Νέο υλικό θα προστίθεται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η βοήθεια όλων είναι ευπρόσδεκτη. Αν κάποιος συνάδελφος επιθυμεί να μοιραστεί τη δουλειά του με τους υπόλοιπους συναδέλφους επικοινωνήστε μαζί μας για να αναρτήσουμε τη δουλειά σας στην ιστοσελίδα.

Καλό διάβασμα!

15 Responses to ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΥΛΗ ΤΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ Β΄ ΚΑΙ Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ

 1. Στέλλα Γεωργίου

  Καλησπέρα σας . Ενδιαφέρομαι για την ύλη της Β΄Λυκείου. πο που μπορω να ακολουθήσω το μενού που λέτε στην ανάρτηση σας;
  Ευχαριστώ πολύ .

 2. Chryso

  Geia sas.
  euxaristume gia tin voitheia pou prosferetai me tin selida sas! pws mporoume na vroume poia tha einai ta kefalaia gia tin g lukeiou . exei anartithei kapou o akriveis programatismos? Mporeite na mas voithisete? Euxaristw1

 3. Demetris

  Ασκήσεις και παλαιά θέματα εξετάσεων μπορούμε να βρούμε κάπου? κυρίως για τα καινούρια κεφάλαια που τώρα θα διδαχθούν? Ευχαριστώ

  • Loucas Nicolaou Post author

   Δυστυχώς δεν υπάρχουν θέματα κάπου. Μόλις βρω κάτι θα το αναρτήσω

  • Demetris

   Χαίρετε
   Όσο αφορά τη νέα ύλη της Γ΄ Λυκείου για την ενότητα “DNA” και την ενότητα “Γενετική” ισχύει ακριβώς η ύλη που διδασκόταν μέχρι σήμερα?
   Η μήπως έχουν προστεθεί τα κομμάτια των κεφαλαίων που ήτανε εκτός της εξεταστέας ύλης?? Γνωρίζουμε κάτι??
   π.χ. ο μηχανισμός αντιγραφής DNA, χρωματοσωμικές ασθένειες (DOwn, Τurner, Klinefelter) και Δομικές χρωματοσωμικές μεταλλάξεις (από κεφάλαιο DNA) πλεόν θα διδάσκονται??
   Η φυλοσύνδετη κληρονομικότητα για το κεφάλαιο της “Γενετικής” μπαίνει πλέον και αυτό στη διδαχθείσα ύλη??
   Τι θα ισχύσει από Σεπτέμβριο??
   Ευχαριστώ

   • Loucas Nicolaou Post author

    Χαίρετε
    Ακολούθησε τις οδηγίες σε αυτή την ανάρτηση και πήγαινε σε κάθε κεφάλαιο. Εκεί θα δεις τι υπάρχει σε κάθε κεφάλαιο

 4. κατερινα ανδρεαδοθ

  Βασικά απο ότι βλέπω για τη Β Λυκείου θα χρησιμοποιηθούν άλλα βιβλία φέτος τα οποία όπως έχω δεί δεν έχουν τόση λεπτομέρεια όπως το περσυνό βιβλίο τησ Γ λυκείου. Άρα λογικά πολλά πράγματα δε θα τα διδάξυμε φέτος?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *