Η ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ

Διάφορα βίντεο από το διαδίκτυο που εξηγούν τους λόγους για τους οποίους η Ομοιοπαθητική είναι απάτη.


Ο Ρίτσαρντ Ντόκινς (Clinton Richard Dawkins), είναι Βρετανός ηθολόγος, εξελικτικός βιολόγος και συγγραφέας βιβλίων εκλαϊκευμένης επιστήμης. Διατηρεί τη Θέση Charles Simonyi για την λαϊκή κατανόηση της Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Εδώ, στα πλαίσια του ντοκυμαντέρ “Οι εχθροί της Λογικής” (Τhe Enemies of Reason) του BBC (2007), εξερευνεί τις ρίζες και τους ισχυρισμούς της ομοιοπαθητικής ιατρικής. Οι ελληνικοί υπότιτλοι προστέθηκαν από μένα.

Αν δεν εμφανίζονται οι υπότιτλοι, πατήστε το κουμπακι τέρμα δεξιά στη μπάρα κάτω από το βίντεο και πάτε στην επιλογή “cc” για να τους ενεργοποιήσετε.


Ομοιοπαθητική και Απάτες- James Randi

Ο θρυλικός σκεπτικιστής Τζέιμς Ράντι μιλάει για το έπαθλο 1.000.000 δολαρίων που προσφέρει σε όποιον αποδείξει οτι διαθέτει υπερφισικές ικανότητες και ξεκινάει ένα καυτό 18λεπτο κατηγορητήριο ενάντια στις παράλογες πεποιθήσεις.


Μια σταγόνα στον ωκεανό – Ομοιοπαθητική και ο θάνατος του ορθολογισμού!

Σας πονάει το…οτιδήποτε; Είστε αλλεργικοί στο φαινόμενο placebo; Αν οι απαντήσεις είναι «ναι» και «όχι» η ομοιοπαθητική είναι για σας! Ας δούμε όμως αν υπάρχουν στοιχεία που να την υποστηρίζουν..

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.